Rügen! - Reisverslag uit Rostock, Duitsland van Marieke Mil - WaarBenJij.nu Rügen! - Reisverslag uit Rostock, Duitsland van Marieke Mil - WaarBenJij.nu

Rügen!

Door: Marieke van Mil

Blijf op de hoogte en volg Marieke

24 Juni 2013 | Duitsland, Rostock

Ze hebben me goed te pakken gehad. Nee niet de internationale studenten. De geweldige zwerm vampiers, die meer dan twintig keer van mijn bloed heeft mogen genieten, op het eiland Rügen. En met een allergie zijn muggenbeten niet het meest ideale.
Ik zit dus hier op mijn kamer met benen met de dikte van boomstammen de hele dag zalf te smeren en pillen te nemen. Wat een feest! En met het live-beeld van mijn handgrote bulten krijg ik de vraag: ‘Was het nog wel leuk in Rügen?’

Ja! Ja, het was zeker leuk in Rügen en al had ik de beten liever weggetoverd, ik heb er absoluut geen spijt van. Het was een vol, intensief programma met een hoop wandelen en een hoeveelheid trappen, die me nog lang nachtmerries gaan bezorgen.
Zaterdagvroeg zijn we met de bus naar Hansestad Stralsund – de stad waar de brug naar Rügen is – gereden. We hebben daar een broodje gegeten en het Meeresmuseum (geen verdere informatie nodig) bezocht voor we officieel naar Rügen reden!

Een klein uur later begonnen we de klim naar Jagdschloss Granitz, een jachtkasteel. Ze hadden een kleine expositie van oude materialen, die werden gebruikt en een duizelingwekkend trappenhuis, die ons bovenaan een toren bracht waar een schitterend overzicht van Rügen te zien was. Vooral veel bomen en gras met een paar steden (lees: dorpjes). Erg indrukwekkend. Na een uitgebreide fotosessie gingen we terug naar de bus.

Een kort bezoek aan de supermarkt en het strand later, kwamen we in het surfhostel aan. Toen brak het feest los! Niet alleen voor de muggen, maar ook voor ons! De Chupa Cabras speelden in het café om de hoek en er was een groot kampvuur buiten. We hebben de avond lang gehangen en gedanst, tot de laatsten het terrein verlieten.
De dag erna was het inpakken en wegwezen! Rond elven kwamen we aan bij Kap Arkona, waar we de krakende houten trappen naar beneden hebben genomen om op een schitterend steenstrand terecht te komen. Vervolgens wachtte het Nationalpark Jasmund op ons, waar we wederom krakende houten trappen naar beneden hebben genomen om nogmaals op een steenstrand terecht te komen. Na een uur luieren en stenen in de zee werpen, begonnen we de klim omhoog. Ik kan jullie verzekeren dat de al penetrante zweetlucht in de bus zich had aangesterkt.
De laatste locatie was Prora, een vakantiegebouw opgezet door Hitler voor arbeiders in Duitsland, die nooit is afgebouwd. Het gebouw is kilometers lang en had zo’n 20.000 bezoekers kunnen hebben. Helaas sprak de begeleider te snel Duits met een iets te groot accent om er iets uit op te maken, maar desondanks toch nog even interessant te hebben gezien.

En nu zijn we weer terug! Krabbend en een beetje bruiner, maar heel en met sterke benen van het traplopen!