Frühling hallo hallo!!
Door: Marieke van Mil
Blijf op de hoogte en volg Marieke
06 Mei 2013 | Duitsland, Rostock
Wat een heerlijk warm weer is het hier! Het is bijna te mooi om überhaupt in de schoolboeken te zitten! En toch.. de Bibliothek is weer vaste stek deze week! Uiteindelijk ben ik hier toch om te studeren of niet? Nou ja, niet alléén maar studeren in ieder geval.
Afgelopen weekend heb ik heerlijk kunnen genieten van het Warnemünde zonnetje. Met de boys zijn we naar het strand geweest en hebben we de Mojito´s van onze Salsa dansende Spanjaard Ayoze mogen drinken (ja, dat smaakte me wel) en heb ik achteraf nog met het meest FABULOUS gay koppel gevulde aardappels gegeten aan Doberaner Platz. Eenmaal thuis onder de douche merkte ik dat mijn rug toch wel verdomde zeer deed en ja hoor, zoals het een Hollander met sproeten betaamd ben ik natuurlijk verbrand! Dus ik ben nu kreeftstijl in Rostock, terwijl al die Italianen en Spanjaarden hier hun vergane tintje weer bijwerken. Gelukkig zijn de Duitsers hier ook zo blass als ik!
Verder ben ik een week terug ook nog naar Wismar geweest, een klein stadje (ik zeg: dorpje) een uur met de trein vanaf Rostock. Klein, maar fijn, zal ik maar zeggen. Het was een onderdeel van de Hansa-steden en karaktariseert zich vooral door de lange straten met Scandinavisch uitziende huizen en een stadhaven met een overlaad aan vissers (die hele grote vissen vangen en dat met alle trots aan buitenlanders presenteren). We hadden alle geluk dat er, toen we bij de Georgenkirche aankwamen, net een rondleiding startte. De rondleiding liet ons tot hoog in de kerk met uitzicht op het Centrum van Wismar. Echt waanzinnig mooi.
Afgelopen dinsdag hebben we nog een goede stapavond in ST-Club gehad en de woensdag erop met een hele hoop ERASMUS Studenten gebarbecued voor de Studentenwohnheime.
Ja, ik vermaak me wel en er komen nog meer tripjes naar Berlijn, Schwerin, Rügen en Dresden aan. Kan niet wachten!
Maar nu eerst leren.... Ach, nein!
Liebe Grüsse,
Mariek